Jon Tombre - "Ulv, Ulv"


Première 13. Oktober 2005

"ULV, ULV" er en forestilling for de aller minste, de mellom 1 og 3 år.

Vi møter en snill, men dum and.

Høyt oppe i et tre sitter en liten fugl og kjeder seg.

Mens ute i gresset smyger det en listig og sleip katt
Plutselig kommer de grådige og sultne ULV, ULV, ULVENE.


"ULV, ULV" er et overraskende og friskt danseteater for de små. Fysisk-crazy komikk i en monty-pytonsk retning, kombinert med enkle poetiske bilder. Forestillingen utvikles fra gang til gang i dialog med de små, og utifra ungenes respons.
Et mål for forestillingen er å kombindere abstrakte og konkrete uttrykk. Med andre ord sette musikk, lyd, bevegelse og billedlige virkemidler inn i rammen av en historie. Sergei Prokofieff`s musikalske eventyr "Peter og ulven" fungerer som modell, inspirasjonskilde og utgangspunkt for arbeidet. Eventyrets kobling mellom musikk og fortelling er fascinerende. Karakterene introduseres med hvert sitt tema og etterhvert oppstår en svært dramatisk vev mellom de ulike temaene, som driver fram historien.

Deltagerne i forestillingen er alle barnløse menn midt i livet. Ulf og Terje er dansere og Jon er teaterinstruktør. Alle tre har i en årrekke jobbet i grenselandet mellom dans,teater og performance. Stikkord som komisk dans og koregrafert teater kan beskrive noe av arbeidet deres.

Forestillingen er utviklet i barnehagene på Ullevål Sykehus iløpet av november 2004. Prøvetiden har foregått både i studio ("vanlig prøver") og ute i barnehagene. Kontakten med de små har vært avgjørende i denne prosessen. "ULV, ULV" har blitt utviklet i dialog med Ingun Brønstad, leder for sansesenteret "Moffedille". Og, ikke minst...en mengde små kryp.

"ULV, ULV" er en av tretten forestillinger som utvikles i EU-prosjektet "Glitterbird". Prosjektet er initiert og ledet av professor Ellen Os og professor Leif Hernes ved Høgskolen i Oslo. "Glitterbird" er det største og mest omfattende kunst-prosjektet som er initert og ledet fra Norge noensinne. Målet med "Glitterbird" er å utforske og utvikle scenekunst for små barn. Prosjektet omfatter ialt fem land: Norge, Danmark, Finnland, Ungarn og Frankrike. "Glitterbird" skal produsere og spille forestillinger i årene 2005 og 2006.


Dansere: Terje Tjøme Mossige og Ulf Nilseng
Musikk: Sergei Prokofieff
Regi: Jon Tombre

Forestillingen er teknisk enkel og kan spilles i de fleste barnehagerom. 

Varighet: ca 20 minutter.


 (klikk på bildet for å se slideshow)