SZERVEZÖ


Kolibri Színház - Budapest

 A Kolibri Színházat 1992-ben a Budapest Fövárosi Közgyülés alapította. Az induló társulat olyan bábszínészekböl állt, akik vállalták a kísérletezést, az élö színházi munkát is. A 12 év alatt a föváros más színházaiból egyre több ismert müvész csatlakozott hozzánk egy-egy elöadásra és nyolc éve fiatal müvészeket is képzünk a Dajka Margit Stúdióban. A színház hetven alkalmazottja mellett körülbelül ugyanennyi külsös vendégmüvész és képzös növendék vesz részt elöadásainkban.
 
A Kolibri Színház jellegzetességei:
• Az elsö olyan gyerekszínház – családi színház Budapesten, amely arra törekszik, hogy minden gyerekkorosztálynak többféle elöadást kínáljon.
• Három játszóhelyünk van Budapesten:
-                     a legnagyobb a Kolibri Színház (Jókai tér 10.), 220 féröhelyes, felhajtható gyerekülésekkel, bábelöadásos tartására is alkalmas színpaddal
-                     a Kolibri Fészek (Andrássy út 74.) szobaszínház gyerekeknek, ahol 50-70 gyerek ül párnákon, illetve székeken. (Ennek a helyszínnek a teljes technikai felújítása a 2003/2004-es évadban fejezödött be)
-                     a Kolibri Pince (Andrássy út 77.) ifjúsági játszóhelyünk 60-70 f?s színházteremmel és egy hasonló befogadó méretü teázóval
 
Repertoárunkban a mesefeldolgozások, mesemusicalek ugyanúgy megtalálhatók, mint az egy-két személyes kamaradarabok. Magyar klasszikus és mai szerzök bemutatása mellett igyekszünk otthont adni az új európai, illetve tengerentúli gyerekszínházi, bábszínházi elöadásoknak is.
Tizenkét éve szervezünk a színház elött, a Jókai téren nyár végi szabadtéri fesztivált gyerekeknek. Ezen a rendezvényen visszatérö vendégeink a magyar bábszínházak és magánszínházak, de Európa szinte minden országából fogadtunk már csoportokat.
Leggyakrabban az 5-12 éves korú gyerekeknek játszunk, de egyre több ifjúsági darab is msorra került az utóbbi években, és érdeklödéssel vágunk bele a 0-3 éves gyerekeknek szóló müvészeti programok létrehozásában.